Παρασκευή, 31 Δεκεμβρίου 2010

ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

Στο Κεφαλόβρυσο Καρπενησίου εκεί όπου έγινε η ιστορική μάχη με τους Τούρκους, στην οποία φονεύτηκε ο Μάρκος Μπότσαρης, συνέβη το εξής θαυμαστό  γεγονός. Στη γέφυρα που βρίσκεται πίσω από το Ιερό του Ναού, σχηματίστηκε από τη στιγμή που στο χώρο αυτό τοποθετήθηκε ο Ναός, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, ένας ιδιαίτερα καλαίσθητος και συμμετρικός Σταυρός.


Είναι φανερό ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση η διάβρωση έδρασε με ιδιαίτερο τρόπο σχηματίζοντας ένα σταυρό ευλογίας.
Και μη νομίσετε ότι δεν το "βασανίσαμε" λίγο το πράμα, προσπαθώντας να δώσουμε μια φυσική εξήγηση.
Για το κάθετο τμήμα δεν ετίθετο θέμα, καθώς, όπως φαίνεται λίγο και στη μακρυνή φωτογραφία, και σε άλλα σημεία τα άλατα του νερού -λόγω βαρύτητας- είχαν δημιουργήσει παρόμοια σχήματα. 
Το οριζόντιο τμήμα θα μπορούσε να εξηγηθεί αν υπήρχε κάτι που να ανέκαμπτε ένα μέρος της ροής του νερού προς τα κάτω, αναγκάζοντάς το να "απλωθεί" και να εναποθέσει τα άλατά του και σε οριζόντια κατεύθυνση. Αυτό το κάτι υπήρχε: ήταν μια μικρή "πατούρα" τσιμέντου σαν αυτές που δημιουργούνται από τα κενά ανάμεσα στις σανίδες του καλουπώματος, μόνο που ο προσανατολισμός της παρουσίαζε μια αρκετά σημαντική απόκλιση από το οριζόντιο επίπεδο, ώστε, αντί να εξηγεί το φαινόμενο, μάλλον επιβεβαίωνε την παραδοξότητά του.

Ο δεσπότης κρατά στάση αναμονής για το θαυμαστό αυτό σημείο και πιστεύει ότι "ο καιρός θα δείξει".

Σε συνάντηση που είχαμε και με τον ιερέα της ενορίας, π. Γεώργιο Χρυσαφογεώργο, μας επιβεβαίωσε επακριβώς τα ανωτέρω, και μας τόνισε πως ο Θεός δε φαίνεται, μόνο μέσα από παράδοξα και ανεξήγητα για μας γεγονότα, αλλά βρίσκεται συνεχώς μαζί μας, και είναι στο χέρι του καθενός μας, μέσα από την πνευματική ζωή να τον κατανοήσουμε.
Συνδυάζοντας τα παραπάνω, ότι είναι σταυρός ευλογίας, με το σημείο όπου σχηματίστηκε (στον τόπο όπου διεξήχθη η νικηφόρα -με σημαντικά όμως θύματα- μάχη του Κεφαλόβρυσου), ίσως αποτελεί ένα μήνυμα ελπίδας από το Θεό στη σημαντική μάχη που δίνουμε σαν χώρα, αλλά κι ο καθένας μας προσωπικά, για να κρατήσουμε όρθιες αξίες μας (εν μέσω οικονομικής κρίσης, πιέσεων, μνημονίων, κλπ.), και η οποία θα έχει αναπόφευκτα σημαντικές απώλειες, αλλά θα είναι νικηφόρα.

    Μακάρι να είναι έτσι!
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου