Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

«ΚΟΜΒΟ’Ι’ ΑΓΑΠΗΣ» ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΕΣΧΕΣ 4Χ4 ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ

Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας, τηρώντας για 20 χρόνια πιστά τις αρχές τους, συνεχίζουν να βρίσκονται δίπλα σε κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη εντός και εκτός Ελληνικών συνόρων, διοργανώνουν μαζί με τις Ελληνικές Λέσχες των τετρακίνητων οχημάτων (JPForum.gr, GREEK KIA CLUB, Ευρίπου 4x4, Ναυπλίου 4Χ4, Τoyota 4x4 off Road Club καθώς και τις λέσχες Καρπενησίου, Άρτας, Ιωαννίνων, Κόνιτσας και Γρεβενών) που θα προσφέρουν τα οχήματα και την οδηγική τους πείρα, ένα «Κομβoϊ Αγάπης» σε 90 απομακρυσμένα χωριά της Πίνδου (Δ. Καρπενησίου, Δ. Αγράφων, Δ. Πύλης, Δ. Μετσόβου, Δ. Ζίτσας, Δ. Κόνιτσας, Δ. Γρεβενών). 

Η ξεχωριστή αυτή αποστολή των Γιατρών του Κόσμου περιελάμβανε επισκέψεις σε απομακρυσμένα χωριά με σκοπό την παροχή τροφίμων, ειδών ένδυσης αλλά κυρίως ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους κατοίκους αυτών των περιοχών που νιώθουν και σε πολλές περιπτώσεις είναι ‘’αποκομμένοι’’.

Με την υποστήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης και των προγραμμάτων «Βοήθεια στο Σπίτι», τα μέλη της οργάνωσης και οι αυτοκινητιστές με οχήματα 4Χ4 βρέθηκαν κοντά στους συμπατριώτες μας ξεκινώντας από το Καρπενήσι, περνώντας από τα χωριά των Αγράφων και συνεχίζοντας στο ορεινό όγκο της Πίνδου από την Πέμπτη 06/01/2011 ως και την Κυριακή 09/01/2011. 
Το κομβόι των Γιατρών συνοδευόμενο από την ΑΛΑΚ ξεκίνησε αυτό το ταξίδι από τα απομακρυσμένα χωριά των Αγράφων. Επισκέφθηκαν τα χωριά Βραγγιανά, Σέλο, Κλομποκίτσα, Μάραθο, Καρβασαρά, Αγ. Θεόδωρο, Επινιανά, Τρίδενδρο και Κουστέσα. Εξέτασαν ηλικιωμένους κατοίκους και τους προσέφεραν δωρεάν είδη ρουχισμού και τρόφιμα.
Με την συγκεκριμένη δράση, οι Γιατροί του Κόσμου επιχειρούν για άλλη μια φορά να υποστηρίξουν και να ενισχύσουν Έλληνες πολίτες που δυσκολεύονται να έχουν πρόσβαση σε είδη πρώτης ανάγκης και στο βασικό δικαίωμα της υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου