Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ …ΑΡΩΜΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΣΤΟΝ Ι. Ν. ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΝΕΑΣ ΚΡΗΝΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από το ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό ίδρυμα «Άγιοι Απόστολοι» στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Νέας Κρήνης Θεσσαλονίκης,  που διοργανώθηκε από τον πρόεδρο του ιδρύματος, τον πανοσιολογιότατο αρχιμανδρίτη π. Ιάκωβο Παντελίδη, για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, καλεσμένος ομιλητής ήταν ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Τατάρνης Ευρυτανίας, π. Δοσίθεος. Το θέμα της ομιλίας ήταν «Οι Χριστιανοί του δήθεν».

Η ομιλία του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Παναγίας Τατάρνης, π. Δοσιθέου


 Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του π. Ιακώβου Παντελίδη, ο οποίος για πολλά χρόνια πρόσφερε τα μέγιστα στην  πνευματική ζωή της Ευρυτανίας, συνεχίστηκε με ύμνους από τη Βυζαντινή χορωδία Θεσσαλονίκης «Άγιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης», ενώ στη συνέχεια ο π. Δοσίθεος με το μοναδικό δικό του τρόπο, καθήλωσε το ακροατήριο, μιλώντας με απλά και μεστά λόγια στις καρδιές των ανθρώπων που βρέθηκαν στο πνευματικό κέντρο της ενορίας της Αγίας Παρασκευής.
   
Στην εκδήλωση ακούστηκαν ύμνοι από τη βυζαντινή χορωδία "Αγ. Ιωάννης ο Κουκουζέλης"

Μετά το τέλος της ομιλίας, ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας και μοιράστηκαν βιβλία στους τρεις τυχερούς που βρήκαν τα νομίσματα.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν φίλοι Ευρυτάνες, καθώς και αντιπροσωπεία του Συλλόγου Ευρυτάνων Βόρειας Ελλάδας «ΤΟ ΒΕΛΟΥΧΙ». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου